Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?

Forum - vprašanja in tehnične zadeve
(1 viewing) (1) Guest
Go to bottom
Post Reply
Post New Topic
Page: 1
TOPIC: Forum - vprašanja in tehnične zadeve
Forum - vprašanja in tehnične zadeve 3 Y ago Ven F: 28
V teh dnevih morda forum ne bo deloval najbolje, saj bomo obnovili nekatere lastnosti (nekaj bo novosti, nekaj pa popravkov), zato vas prosim za potrpljenje!

S pozdravi
Enter code here   
Please note: although no board code and smiley buttons are shown, they are still usable.
urednik
Venetistrator
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Reply Quote

Forum - vprašanja in tehnične zadeve 1 Year, 9 M ago Ven F: 9
Rad bi vas opozoril, da je stran »"user" Profile Page« tab »Forum«, rubrika »Forum Posts« nečitljiva. Izmenjajoči se barvi zelena in svetlo rožnta kjer se aktivne povezave vidijo na ozadju krem barve imajo pisavo (font) v beli barvi, kar je v tem primeru neustrezno. Prosim spremenite barvo črk v črno ali kaj temnega tako, da bo mogoče napisano videti vsaj takrat, ko povezave ne postanejo aktivne.

Hvala,
Enter code here   
Please note: although no board code and smiley buttons are shown, they are still usable.
sijus
Junior Venet
graphgraph
Reply Quote

Forum - vprašanja in tehnične zadeve 1 Year, 9 M ago Ven F: 28
Hvala za opozorilo.
Bom poskusil čimprej popraviti, nisem pa utegnil takoj, ker tej funkciji manjka CSS datoteka in je to potrebno nekako zaobiti.

Gre pa za slabo programirano predlogo, ki to "nevidnost" povzroča.
Enter code here   
urednik
Venetistrator
graph
Reply Quote

Forum - vprašanja in tehnične zadeve 1 Year, 9 M ago Ven F: 28
Tačas sem uspel narediti en kompromis. Vsaj povezave so zdaj vidne - za ostalo pa upam, da mi kdaj še uspe.

Sicer pa sem od uporabnika slišal, da ima tehnične težave pri sodelovanju na Forumu. Če ima kdo podobne težave, naj mi prosim javi na robert . petric /afna/ guest .arnes. si
Enter code here   
urednik
Venetistrator
graph
Reply Quote

Forum - vprašanja in tehnične zadeve 1 Year, 1 Month ago Ven F: 28
Imate težave z našo spletno stranjo?
Vas kaj moti?
Ali se komu zdi, da naša stran deluje prepočasi?

Tukaj lahko poveste mnenje.

Prosim, navedite hitrost vaše internetne povezave (npr 10Mbps) in verzijo brskalnika, ki ga uporabljate (npr Internet explorer 7).

Skupaj bomo lažje rešili težave
Enter code here   
urednik
Venetistrator
graph
Reply Quote

Re:Forum - vprašanja in tehnične zadeve 6 M, 3 W ago Ven F: 9
Dragi Venetistrator,

strani www.veneti.info se izredno počasi nalagajo v brskalnik in me prav zanima, zakaj. Imam Mozillo Firefox v3.5.7, povezava pa je (lokalno) vsaj 100 Mbit/s, pri providerju pa malo manj, a še vedno več kot 10 Mbit/s. Mislim, da pri meni ni nič narobe; se mi zdi, kot da je vaš strežnik nekam počasen ali pa ful zaseden, ali pa se motim?

Hvala in LP,

mls
Enter code here   
mls
Junior Venet
graphgraph
Reply Quote

Re:Forum - vprašanja in tehnične zadeve 6 M, 3 W ago Ven F: 28
Hmmm, meni nalaga dobro. Malce imamo sicer težave z generiranjem strani, vendar pa ostalo deluje dobro.
Kolikšen je povprečen čas, da se stran do konca naloži, če se jo osveži?
Načeloma je stestirano, da ob delujoči povprečni širokopasovni povezavi stran ne rabi več kot 2,5 sekunde (deluje pa tudi že v dobri sekundi). To sicer ni najhitreje, a je kar dobro.

Če to ni zadovoljivo, potem lahko povem samo to, da gre za kompleksen CMS, ki dosti hitreje ne funkcionira.
Prosim stestiraj npr stran www.gsg.si, če so tam tudi podobne težave. Na istem strežniku je še npr. stran www.korenine.si ki pa je navaden html in seveda deluje v 0,3 sekunde, kar je dosti hitreje. Če so težave tudi tam, potem ni kriv strežnik, ampak morda kak filter v omrežju.

Hvala za razumevanje - trudim se kar se da, da zadeva funkcionira B.P.
Enter code here   
urednik
Venetistrator
graph
Last Edit: 2010/02/17 21:01 By urednik.
Reply Quote

Re:Forum - vprašanja in tehnične zadeve 6 M, 3 W ago Ven F: 9
Saj razumem, da gre za kompleksnost pri sestavljanju strani "on-the-fly". Sodelujem pri nekem drugem (tujem) forumu, kjer je stvar podobna, pa se mi je zdelo, da se vendarle odziva malo hitreje kot www.veneti.info.

No, večinoma je odzivnost kar v redu, na trenutke pa se zgodi, da se strani naložijo šele v več kot recimo 5 sekundah. Bom že preživel

Sicer vas lahko pohvalim, še posebej, če ste edini administrator foruma. Imam nekaj malega izkušenj s tem.

LP,

mls
Enter code here   
mls
Junior Venet
graphgraph
Reply Quote

Ja, sem edini ...
Žal ta softver ne deluje nikjer kaj dosti hitreje. Baje bo nova verzija teh komponent hitrejša - skratka vedno sem na tekočem in vsekdar uporabljam najnovejše verzije te tehnologije.

Včasih je tudi internet toliko počasnejši ali pa se preprosto strežnik za nekaj minut zabaše, ampak načeloma je to pri vseh povprečnocenovnih strežnikih enako. Za devoted strežnik pa nimam denarja.
Enter code here   
urednik
Venetistrator
graph
Reply Quote

Odslej vas naprošam, da bi zraven vaše siceršnje kvalitete internetnega prenosa sporočite še rezultat, ki ga za vas zračuna: webwait.com/#/veneti.info

Prosim opravljajte test samo takrat, ko vam delujejo ostale spletne strani (npr. rtvslo.si).
Enter code here   
urednik
Venetistrator
graph
Reply Quote

Go to top
Post Reply
Post New Topic
Page: 1
Moderators: Tojrsu